بدون تعادل بین کار و زندگی و تغییرات مداوم در برنامههایمان، ما تمایل داریم کار را بر سلامتی اولویت دهیم. این اغلب منجر به چرخههای خواب نامنظم و وعدههای غذایی در فواصل نامناسب میشود که بر سلامت ما تأثیر بدی میگذارد. کمبود آهن آنقدر رایج شده است که همه افراد به خصوص در هند به آن مبتلا هستند. کمبود آهن یا سطوح پایین هموگلوبین باعث خستگی، ضعف و سردرد می شود که ممکن است فعالیت های روزانه ما را مختل کند.
این اغلب منجر به کم خونی می شود که یکی دیگر از دلایل اصلی نگرانی است، به ویژه در هند. کم خونی فقر آهن وضعیتی است که در آن بدن گلبول های قرمز کافی برای حمل اکسیژن به بافت های بدن ندارد.
آهن برای کودکان و زنان باردار اهمیت ویژه ای دارد. کودکان برای رشد و نمو به آهن نیاز دارند، در حالی که زنان باردار برای حمایت از رشد جنین و حفظ ذخایر آهن خود به آهن بیشتری نیاز دارند. کمبود آهن در دوران بارداری می تواند منجر به زایمان زودرس، وزن کم هنگام تولد و افزایش خطر مرگ و میر مادران و نوزادان شود. از این رو، در اینجا برخی از غذاهای غنی از آهن وجود دارد که برای مبارزه با کم خونی و غلبه بر هموگلوبین پایین باید مورد استفاده قرار گیرد.
همچنین بخوانید: تعطیلات تابستانی 2023: 6 فعالیت سرگرم کننده در آب برای کودکان برای غلبه بر گرما
5 غذای غنی از آهن برای افزایش هموگلوبین
چغندر
چغندر به دلیل داشتن آهن زیاد می تواند به افزایش سطح هموگلوبین در بدن کمک کند. یک فنجان چغندر پخته شده حاوی تقریباً 1.1 میلی گرم آهن است که حدود 6 درصد از نیاز روزانه توصیه شده است. علاوه بر آهن، چغندر همچنین حاوی فولات و ویتامین C است که از مواد مغذی مهم برای تولید خون سالم و جذب آهن هستند.
انار
انار میوه ای غنی از چندین ماده مغذی از جمله ویتامین ها، مواد معدنی و آهن است. اگرچه فقط حاوی 0.6 میلی گرم آهن است، اما یک مکمل سالم برای یک رژیم غذایی متعادل است.
کلم بروکلی
بروکلی یکی از مواد غذایی فوق العاده است و منبع خوبی از آهن است. یک فنجان بروکلی پخته شده حاوی تقریباً 1 میلی گرم آهن است که حدود 5 درصد از مصرف روزانه توصیه شده برای بزرگسالان است.
با این حال، کلم بروکلی منبع خوبی از ویتامین C است که می تواند به افزایش جذب آهن از سایر مواد غذایی در رژیم غذایی کمک کند.
دانه کدو تنبل
تخم کدو منبع خوبی از آهن و همچنین چندین ماده مغذی مهم دیگر است. یک چهارم فنجان دانه کدو تنبل حاوی تقریباً 2.5 میلی گرم آهن است که حدود 14 درصد از مصرف روزانه توصیه شده برای بزرگسالان است.
دانه کدو تنبل علاوه بر آهن، سرشار از منیزیم، روی و چربی های سالم است. دانه های کدو تنبل را می توان به عنوان میان وعده میل کرد یا به وعده های غذایی مانند سالاد یا بلغور جو دوسر برای تقویت بیشتر تغذیه اضافه کرد.
اسفناج
اسفناج به عنوان منبع غنی آهن و همچنین چندین ماده مغذی مهم دیگر در نظر گرفته می شود. یک فنجان اسفناج پخته شده حاوی تقریباً 6.4 میلی گرم آهن است که حدود 36 درصد از مصرف روزانه توصیه شده برای بزرگسالان است.
اسفناج علاوه بر آهن، سرشار از فولات، ویتامین A و ویتامین C نیز هست.
(این مقاله فقط برای اهداف اطلاعاتی است و نباید به عنوان جایگزینی برای توصیه های ارائه شده توسط متخصصان پزشکی واجد شرایط در نظر گرفته شود.)