فرارو- افزایش طول عمر و غلبه بر پیری یکی از رویای همیشگی انسان بوده و قرنها و بلکه هزاران سال است که بشر به دنبال چارهجویی برای این دغدغهها بوده است. اکنون یک مطالعه جدید که توسط دانشمندان برزیلی به انجام رسیده است، امیدهایی را در این زمینه ایجاد کرده است.
به گزارش فرارو به نقل از rahnamato، سلولهای محصولات جانبی بالقوه سمی به نام «رادیکالهای آزاد» را تولید میکنند که ما را میسازند و غذایی را که هر روز مصرف میکنند، تجزیه میکنند.
از این مولکولها، برخی از عملکردهای بیولوژیکی را میدهند، اما اگر تعداد آنها بیش از حد باشد، ساختار سلولی آسیبهای داخلی میباشند و سلولها را مختل میکنند و احتمالاً به بیماریهای مزمن میشود. از این فرآیند به عنوان «استرس تشخیصاتیو» یاد میکنند.
بدن ما دارای زرادخانه قابل توجهی است از آنزیمهای آنتیاکسیدانی که میتواند باعث افزایش فعالیتهای موثر کمک کند، اما با سن، این مکانیسمهای کنترل میکند. مطالعه اخیر منتشر شده در ژورنال Nutrition نشان میدهد که رژیم غذایی مکمل با اسید آمینه تورین میتواند واقعاً واقع بینانه برای رفع این مشکل باشد.
در این مطالعه که در دانشگاه سائوپائولو (USP) برزیل انجام شد، ۲۴ داوطلب زن ۵۵ تا ۷۰ ساله شرکت کردند که به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. یک گروه سه کپسول ۵۰۰ میلی گرمی تورین در روز به مدت ۱۶ هفته (۱.۵ گرم در روز) مصرف کنید. گروه دیگر قرصهایی دریافت کردند که حاوی اطلاعات ذرت بود. نکته جالب توجه این بود که نه داوطلبان و نه محققین از اینکه هر شرکت کننده به کدام گروه نظر دارد آگاه نبودند.
نشانگرهای استرس خوناتیو در نمونه های گرفته شده، قبل و بعد از مداخله تجزیه و تحلیل و تحلیل قرار گرفتن. یکی از جالبترین یافتهها بیش از ۲۰ درصد سطح آنزیم در گروه تورین، در مقایسه با ۳.۵ درصد در گروه کنترل بود. دانش توضیح میدهد که SOD از سلولها در برابر واکنشهای مضر رادیکال سوپراکسید محافظت میکند.
الن دی فریتاس، استاد دانشکده تربیت بدنی و ورزش دانشگاه سائوپائولو و نویسنده اصلی این تحقیق، میگوید: «جلوگیری از تجمع رادیکالهای آزاد که به طور طبیعی با افزایش سن اتفاق میافتد، احتمالاً از بیماریهای قلبی، فشار خون بالا و سایر بیماریها. مزمن میکند.
این مطالعه اولین مورد تورین در زمینه پیری است.» تورین یک ماده مغذی است که در برخی از غذاها مانند ماهی، صدف، بوقلمون و گوشت گاو میشود. علاوه بر این، به طور طبیعی در برخی از بدن انسان، به ویژه بافت، تولید میشود و برای عملکرد سیستم عصبی مرکزی، ایمنی، بینایی و باروری مهم است.
به گفته فریتاس، نتایج تحقیق آنها نشان میدهد که استرس اکسیداتیو در رژیم غذایی آنها با این اسید آمینه تکمیل شده، قابل کنترل است. این بدان معناست که میزان مناسبی از اسید آمینه تورین میتواند بر روند پیری اثر باشد.