gccesbanner

فائو: بحران غذایی پرو در بحبوحه افزایش قیمت ها و فقر رشد می کند

حدود 16.6 میلیون نفر – بیش از نیمی از جمعیت – اکنون خود را بدون دسترسی منظم به غذای کافی و ایمن و مغذی می بینند.

این یک واژگونی تکان دهنده برای پرو است، کشوری با درآمد متوسط ​​رو به بالا به گفته بانک جهانی، که می تواند تمام مواد غذایی مورد نیاز خود را پرورش دهد.

بر اساس مطالعه فائو در سال 2021، 51 درصد از جمعیت در ناامنی غذایی متوسط ​​زندگی می کنند. فرناندو کاسترو وراستگی، هماهنگ کننده پروژه در فائو پرو توضیح می دهد: «20 درصد از این گروه در ناامنی غذایی حاد قرار دارند. این بدان معناست که مردم کیفیت رژیم غذایی خود را کاهش داده اند یا کمتر از آنچه نیاز دارند غذا می خورند.

جایگزین های ضعیف

به گفته آژانس، فقر مقصر است. نرخ فقر امسال 25 درصد است، به این معنی که از هر چهار پرویی یک نفر پول کافی برای پوشش سبد غذایی اولیه خود را ندارد.

اکثر مردم به پایان می رسند به سادگی گرسنگی آنها را کاهش می دهد، اما نخوردن غذای کافی با تمام مواد مغذی لازم مانند پروتئین. در بخش‌هایی از جنگل‌های بارانی آمازون در پرو – که در محلی به عنوان منطقه “سلوا” شناخته می‌شود – تا 70 درصد از جمعیت آن کم خون هستند.

خط افق Chorrillos، یکی از شهرستان لیما در پرو.

خط افق Chorrillos، یکی از شهرستان لیما در پرو.

دستور العمل برای انعطاف پذیری

در حومه فقیر و غبارآلود Chorrillos، یکی از کانکس های لیما که مشرف به اقیانوس آرام است، زنان پشت اجاق گاز مشغول هستند.

در میان آنها، جنی روجاس چامبه، یک فعال اجتماعی، رئیس آشپزخانه سوپ «آیودا سوسیال» (یا «حمایت اجتماعی»).

وقتی کووید-19 به کشور رسید و میلیون‌ها نفر را بدون درآمد به خانه فرستاد، جنی نیازهای فوری جامعه خود را از نزدیک دید و شروع به جمع‌آوری غذا برای سازماندهی آشپزخونه‌ها کرد.

این “اولاس کمون ها” – همانطور که در محلی شناخته می شوند – از بانک های مواد غذایی و همچنین سازمان ها و افراد دیگر کمک های مالی دریافت می کنند. از 220 وعده غذایی روزانه در اوج همه‌گیری، او هنوز هم در حدود 100 وعده غذایی در روز است، حتی اگر بسیاری از آنها به سر کار خود بازگشته‌اند.

«تعداد وعده های غذایی ما به 50 وعده در روز کاهش یافته بود، زیرا همسایه ها از نظر قدرت خرید بهتر عمل می کردند. اما اخیراً افزایش یافته است، زیرا بحران بر بسیاری از مردم تأثیر می گذارد. اگر سبزیجات را مصرف کنید، بسیار گران هستند. جنی توضیح می دهد که یک کیلوگرم سیب زمینی بیش از سه کف (0.80 دلار)، یک لیتر روغن پخت و پز، بیش از 12 کف (3.15 دلار) قیمت دارد.

جنی روجاس چامبه، رئیس آشپزخانه سوپ «آیودا سوسیال» (کمک اجتماعی) در شهرک چوریلوس، لیما، پرو.

جنی روجاس چامبه، رئیس آشپزخانه سوپ «آیودا سوسیال» (کمک اجتماعی) در شهرک چوریلوس، لیما، پرو.

جهش قیمت

افزایش قیمت سیب زمینی تاثیر واقعی دارد – و تاثیر نمادین قدرتمندی در پرو دارد: اولین بار در سواحل دریاچه تیتیکاکا سیب زمینی کشت شد.

در مورد گوشت، مرغ منبع اصلی پروتئین در پرو است، اما فقط برای کسانی که توانایی پرداخت آن را دارند. در واقع، جنی فقط برای همسایه‌هایش مرغ می‌پزد، «یک یا دو بار در هفته، چون از بودجه ما خارج است».

نرخ تورم سالانه پرو برای سال 2022 در ماه های گذشته بالای هشت درصد باقی مانده است که بالاترین سطح در 24 سال گذشته است. محصولات اصلی مانند گندم، برنج و روغن پخت و پز بیش از دو برابر قیمت داشته اند.

فرناندو کاسترو وراستگی توضیح می‌دهد که آشپزخونه‌ها پاسخ مردم به مشکل غذایی بود که از قبل از کووید به وجود آمده بود. به عنوان مثال، ما نرخ هایی از سوء تغذیه و کم خونی داشتیم که راکد مانده بود. مشکلات اقتصادی، سیاسی و زیست محیطی که از قبل داشتیم به ما می گفت که وضعیت غذا در خطر است. وقتی کووید آمد، این منفجر شد.»

یک نماینده بانک غذا در یک بازار عمده فروشی در لیما (mercado de mayoristas)، پرو، غذا جمع آوری می کند.

یک نماینده بانک غذا در یک بازار عمده فروشی در لیما (mercado de mayoristas)، پرو، غذا جمع آوری می کند.

اثر کرونا

پرو در واقع به شدت تحت تأثیر COVID-19 قرار گرفت. این کشور در طول همه گیری همه گیر از بالاترین میزان مرگ و میر در جهان رنج می برد، زیرا بیش از 0.65 درصد از جمعیت به این ویروس تسلیم شدند. به موازات آن، قرنطینه باعث افزایش بیکاری شد.

وزن تورم

تورم ناشی از جنگ اوکراین که به رکود پس از کووید اضافه شده است، بر چشم انداز بهبود تاثیر زیادی می گذارد. کاسترو می گوید که پرو نیز در نتیجه یک سری پدیده هایی که در سطح جهانی رخ می دهد، به ویژه افزایش قیمت و عرضه سوخت، همچنین در نتیجه درگیری ها در اوکراین، افزایش قیمت ها را تجربه می کند.

علاوه بر افزایش قیمت مواد غذایی و انرژی، فائو خاطرنشان می کند که سوء مدیریت دولت، عادات غذایی ضعیف، و اتکای بیش از حد به مواد غذایی اصلی و کودهای وارداتی از دلایل دیگر بحران غذایی پرو هستند.

قیمت کودهای شیمیایی وارداتی تا چهار برابر سال گذشته است که کشاورزان را مجبور به کاهش مصرف آنها کرده است. ترس این است که این امر احتمالاً بر تولید مواد غذایی در ماه‌های آینده تأثیر بگذارد و آسیب‌پذیری‌های موجود در پرو را تشدید کند.

یک کارگر کشاورزی مزرعه ای در کانتا، استان لیما، پرو را سمپاشی می کند.

یک کارگر کشاورزی مزرعه ای در کانتا، استان لیما، پرو را سمپاشی می کند.

Heidi Avery

پنکه تی وی جنرال. کارآفرین. پیشگام زامبی مغرور. تحلیلگر. خالق شیطانی متعصب توییتر.

تماس با ما